dinsdag 5 juli 2011

Wat kost een reisverzekering?


Jouw reiskoffers staan klaar, alle noodzakelijke documenten zijn in orde, je verkeert al in vakantiesfeer en binnenkort vertrek je naar jouw favoriete vakantiebestemming. Dacht je ook aan een reisverzekering? Om problemen te vermijden, sluit je best een reisverzekering af. De prijs ervan hangt hoofdzakelijk af van de dekking, de duur van de reis en de reisbestemming. Op wat moeten we letten bij het afsluiten van een goede reisverzekering?

Bij de voorbereiding van onze vakantie denken we meestal aan alles, behalve aan het afsluiten van een reisverzekering. Het is nochtans belangrijk om tijdens onze vakantie over zo'n reisverzekering te beschikken. Daarmee zijn we immers verzekert tegen verlies of diefstal van onze bagage, onvoorziene onkosten, en eventueel tegen ziekte, ongevallen en allerlei medische kosten. Hoeveel we voor een reisverzekering moeten betalen, en tegen welke risico's we verzekert zijn bepalen we in belangrijke mate zélf.

Eén keer op reis of meerdere keren?

Belangrijk bij de keuze van een reisverzekering is de frequentie en de duur van onze vakantie. Ga we jaarlijks méér dan drie keer of langer dan 21 dagen op reis, dan kiezen we bij voorkeur voor een doorlopende reisverzekering. Bereik je dit aantal vakantiedagen niet, dan is een kortlopende reisverzekering aan te bevelen.

Dekking reisverzekering

De dekking van een reisverzekering kiezen we volgens onze behoeften. We hebben de keuze uit het basispakket, dat we met allerlei extra's kunnen aanvullen. Een reisverzekering start bij ons vertrek en eindigt bij onze thuiskomst. Sluiten we een kortlopende reisverzekering af en gaan we onverwacht een tweede keer op reis, dan mogen we zeker niet vergeten een nieuwe reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende verzekering kan dus voordeliger zijn. Met zo'n reisverzekering verzeker we ons tegen schade, verlies en diefstal van onze bagage, onvoorziene uitgaven, medische kosten, ongevallen en eventuele repatriëring. Schade door eigen schuld of nalatigheid wordt uiteraard niet gedekt.

Wat kost een reisverzekering?

Wat kost een reisverzekering? Dat hangt van ons zelf af. De premie wordt per dag bepaald. De prijs hangt af van de duur en de bestemming en tegen welke risico's we ons willen verzekeren. Het basispakket kost gemiddeld 5,30 euro per dag. Verzeker we ons tegen allerlei extra's, dan loopt dit vlug op. Om je tegen medische kosten te verzekeren, betaal je al vlug 14 euro per dag extra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten